Omschakeling naar deel twee lukt!

Ik ben weer verder gegaan met het tweede gedeelte van de Kippenfabriek. Wolf is inmiddels een teenager. Het kostte me wel wat moeite om me in te leven in een jongen van die leeftijd. Maar dat is het leuke van schrijven, als ik niet aan het typen ben, denk ik veel na over mijn personages en de verhaallijn. Dat komt zomaar, door iets wat ik hoor, zie of lees, ik krijg dan inspiratie. geweldig vind ik dat. Zodra ik kan ga ik er dan mee aan de slag, de laptop open en schrijven maar. Maar dit was wel een beetje lastig, ik moest er inkomen. Misschien kwam dat doordat ik een tijdje aan deel 3, de volwassen Wolf had gewerkt. Het leuke is wel, dat zijn karakter op deze manier steeds meer vorm krijgt.

Wolf is een ondernemende jongen en heeft van alles te doen Hij is met zijn vrienden veel op pad. Dat gebeurt vaak als het nog donker is. Hij moet daarvoor vroeg uit bed en dat valt hem niet mee. Maar alles voor de goede zaak!

Hieronder een stukje uit deel 2.

Rillend gaat Wolf met moeite een beetje verzitten. Hij voelt de vochtige grond zijn broek doorweken. Hij heeft honger. Al anderhalf uur zitten ze hier, nadat alles klaar is gezet hebben ze zichzelf vastgeketend
aan het toegangshek.
Toen de wekker ging en hij de claxon van Gert ’s auto hoorde kon hij met moeite wakker worden. Als hij in het halfdonker van zijn kamer probeert zich geruisloos aan te kleding stoot hij zich aan de rand van zijn bed en vloekt. Waarna hij het licht op de overloop aan ziet gaan en de deur van de slaapkamer van zijn ouders open gaat. Snel kruipt hij weer onder zijn dekbed en wacht tot het licht uitgaat. Stel dat zijn moeder even zijn kamer binnen komt, hij moet er niet aan denken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Omschakeling naar deel twee lukt!

Verkiezing beste boek van 2021, stem op Varkenslied

Verkiezing van het beste boek 2021

Lees Varkenslied, je vindt de roman in de bibliotheek

Stichting Melief heeft sinds kort de zorg voor een industrievarken, nummer 1693

Dit jaar: 7 miljoen minder dieren gegeten in Nederland